NIS: Jeftiniji benzin

Bez autora
Nov 27 2011

Naftna industrija Srbije je u petak snizila cene za neke vrste goriva za dva i više dinara. Na jednoj od najprometnijih benzinskih pumpi u Srbiji, „Zmaj“, na autoputu Beograd-Zagreb, bezolovni benzin „BMB 95“ prodaje se po ceni od 131,80 dinara, tačno dva dinara jeftinije nego što je to bilo pre. Evropremijum 95 je zadržao cenu od 138,50 dinara, a cenu nije menjao ni D2 - 125,50 dinara po litru.Najviše su se obradovali vozači koji u svoje rezervoare sipaju evrodizel. Oni koji su to učinili u petak uštedeli su čak tri dinara po litru, jer je nova cena 133,40 dinara. Pojeftinio je i tečni naftni gas (TNG) sa 68,90 na 66,90 dinara po litru.

NIS: Jeftiniji benzinNaftna industrija Srbije je u petak snizila cene za neke vrste goriva za dva i više dinara.

Na jednoj od najprometnijih benzinskih pumpi u Srbiji, „Zmaj“, na autoputu Beograd-Zagreb, bezolovni benzin „BMB 95“ prodaje se po ceni od 131,80 dinara, tačno dva dinara jeftinije nego što je to bilo pre. Evropremijum 95 je zadržao cenu od 138,50 dinara, a cenu nije menjao ni D2 - 125,50 dinara po litru. Najviše su se obradovali vozači koji u svoje rezervoare sipaju evrodizel. Oni koji su to učinili u petak uštedeli su čak tri dinara po litru, jer je nova cena 133,40 dinara.

Pojeftinio je i tečni naftni gas (TNG) sa 68,90 na 66,90 dinara po litru. Pritom, ističu u Naftnoj industriji Srbije, u toku su i specijalne akcije koje u zavisnosti od vremena kada točite gorivo donose i dodatnu uštedu od tri odsto.

Kako svaka kompanija, i dalje, formira svoje cenovnike skoro za svaku pumpu ponaosob, dobro informisani vozači mogu i značajnije da uštede.

Svakako će najbolje proći oni koji evrodizel budu kupovali na „Lukoilovoj“ pumpi „Staro sajmište“ u Beogradu, na kojoj je litar, ovog veoma traženog derivata, samo 121,90 dinara, što je skoro 15 dinara niže nego na ostalim pumpama!

Izuzetak

Ovo pojevtinjenje nekih vrsta goriva prvo je spuštanje cena naftnih derivata u ovoj godini.

Potrošači su već navikli, da gotovo svake druge nedelje sve vrste naftnih derivata poskupljuju bar za jedan dinar po litru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik